Experiența
Unirea
Unirea Hotel & SPA a înregistrat în 2016 o creștere semnificativă a indicatorilor de performanță

Unirea Hotel & SPA este un brand de referință în industria ospitalității din zona în care activează, având o tradiție de peste 45 de ani în acest domeniu. 

Hotelul cu cea mai mare capacitate de cazare din regiunea Moldovei, a fost inaugurat în anul 1969, aparținând la vremea aceea Oficiului Național de Turism, instituție care coordona activitățile turistice. În 1998 a trecut la o nouă formă juridică, de societate pe acțiuni, desprinzându-se ca unitate de sine stătătoare de S.C. Turism Moldova S.A.

În septembrie 2001, Hotelul Unirea a devenit societate privată, fiind preluat de acționari. Tot atunci s-au început și primele acțiuni de modernizare, obținându-se certificatul de clasificare la categoria de 2**, având ca obiect de activitate cazarea și prestarea de servicii specifice.

În 2004, hotelul reușește să reorganizeze spațiile interioare astfel încât să ofere oaspeților, pe lângă activitatea de cazare și prestarea de servicii specifice, și servicii de alimentație pentru turism. Practic, noua structură a spațiilor (care includea hotelul, restaurantul, braseria, barul și cofetăria), a adus hotelului o nouă clasificare la o categorie superioară, cea de 3***.

Anul 2012 a fost și el unul de o importanță majoră, iar investițiile mari din acea perioadă au adus hotelului, în data de 17 decembrie, o nouă clasificare, cea la categoria de 4****, întregul complex fiind adaptat la cerințele și standardele naționale și internaționale din domeniul turistic.

Astăzi, Unirea Hotel & Spa îmbină armonios patru branduri distincte: Hotel Unirea, Restaurant Panoramic, Unirea SPA și Centrul de Conferințe Unirea.

Hotel Unirea are o capacitate de 186 de camere dintre care 138 Business Double, 42 Business Twin și 6 Suite. Toate camerele sunt dotate modern și pun la dispoziție minibar și un welcome tray pe perioada sejurului.

Restaurantul Panoramic este situat la etajul 13 al hotelului, la o înălțime de 55 de metri, oferind o priveliște de 360 de grade asupra întregului oraș. Este un loc impresionant, cu ambianță elegantă și bucătărie internațională, ce poate fi cu succes gazda întâlnirilor de afaceri dar și a evenimentelor de tip corporate sau private.

Unirea SPA, inaugurat tot în anul 2012, este un centru de relaxare pentru oaspeții noștri, dotat cu numeroase facilități: piscină, salină, saună, jacuzzi, fântână cu gheață, aparate de fitness, centru de terapii și masaje.

Adaptat cerințelor și standardelor internaționale, Centrul de Conferințe Unirea Iași include 10 săli separate, cu o suprafață totală de 1005 mp. Sălile sunt multifuncționale, dotate modern și pot fi adaptate unor nevoi variate, de la organizarea de ședințe, seminare și traininguri, până la workshopuri, lansări de produs și conferințe de amploare.

Mai mult, Unirea Hotel & Spa este singurul hotel din Iași care dispune, din anul 2013, de o parcare supra si subterană de 200 de locuri, supravegheată 24/24.

Toate aceste servicii oferite oaspeților noștri, împreună cu experiențe unice pe perioada sejurului, fac din această structură hotelieră o locație apreciată atât de segmentul business cât și de cel de relaxare.

Acest lucru s-a putut observa analizând indicatorii de performanță înregistrați în anul 2016, un an care s-a încheiat cu rezultate deosebite. Comparativ cu 2015, am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 23,5% și a gradului de ocupare cu 16%, având creșteri pe fiecare segment de activitate.

Numarul nopților de cazare vândute a crescut și el cu 25% față de ceea ce am înregistrat în anul precedent. Preponderent ne adresăm segmentului business însă, în week-end am încercat să atragem și segmentul leisure și se pare că am reușit acest lucru, gradul de ocupare din week-end înregistrând o creștere de 18% comparativ cu anul 2015.

În ciuda faptului că Iașul oferă o capacitate mare de cazare, am considerat competiția ca fiind sănătoasă și benefică iar printr-o targetare corectă a clienților, am reușit să ne păstrăm cu succes locul pe piață, oferind servicii și produse de calitate care fac diferența.

Ne focusăm atenția în permanență pe gradul de satisfacție al oaspeților noștri care s-a ridicat anul trecut la 96%, în urma feedback-urilor primite de la cei care ne-au trecut pragul.    

Cei mai importanți factori care au condus la obținerea acestor rezultate sunt profesionalismul echipei, recomandările oaspeților și nu în ultimul rând serviciile oferite.

Ca o recunoaștere a eforturilor întregii echipe și a experienței pe care o au oaspeții pe perioada sejurului, anul 2016 a fost cel care ne-a adus calificativul Superb, asociat notei 9 pe Booking.

În 2017 ne propunem în continuare o creștere a veniturilor și a gradului de ocupare general dar și a celui din week-end prin crearea pachetelor de tip city break. Vom continua să organizăm evenimente pentru clienți, să fim parteneri la evenimente și să ne promovăm în continuare în mediul online, atât prin site-ul propriu în social media cât și pe platformele de rezervări online precum Booking, Expedia, Hrs, etc. Pe lângă toate acestea, avem convingerea că cea mai bună și eficientă promovare în cazul nostru este „word of mouth”, oaspeții fiind cei care ne recomandă locația și serviciile dar și cei care revin cu drag la noi, lucru care s-a observat și în urma analizei gradului de revenire care, în 2016 a avut și el o creștere cu 9% față de anul precedent. 

Până la o nouă analiză a indicatorilor anuali, Unirea Hotel & SPA mulțumește întregii echipe, clienților și partenerilor care au ajutat în atingerea performanței de anul trecut. Toate aceste rezultate bune vin ca o reînnoire a angajamentului de a oferi mereu servicii de cea mai înaltă calitate tuturor colaboratorilor și clienților.