Experiența
Unirea
Crama Cricova vine la Seara Prosecco

Dăm startul Serilor Prosecco la înălțime, în parteneriat cu Combinatul De Vinuri "Cricova" din Republica Moldova! 
Marți, pe 11 octombrie, te așteptăm la Restaurant Panoramic Hotel Unirea pentru a ne bucura împreună de cele mai bune vinuri spumante ale partenerilor noștri Cricova și a gusta meniurile antipasti special pregătite pentru acest eveniment.

Cricova este renumită pentru producția sa de vinuri spumante. Gama este foarte variată, așa că până și cel mai pretențios client își poate alege un spumant pe gustul său. În 2015, Pinot Noir de la Cricova a primit medalia de argint la concursul internațional francez Effervescents du Monde.

Spumantele Cricova se potrivesc perfect cu Serile noastre Prosecco: Crisecco, un produs propriu al cramei moldovenești, reprezintă echivalentul cunoscutului Prosecco. Aroma îmbătătoare de fructe și flori a spumantului e obținută prin metoda Charmat. Strugurii sunt culeși de pe podgoriile proprii. Cricova a lansat brandul Crisecco dorind să aibă un produs din categoria Prosecco, care poate fi însă pregătit din struguri culeși din propria producție. Mai mult, Prosecco este un brand protejat, fiind preparat doar în câteva regiuni din nord-estul Italiei, la fel cum șampania este pregătită doar în regiunea franceză Champagne. 

Prosecco este potrivit a fi servit în timpul mesei sau la desert, dar mai ales la aperitiv. De aceea am creat trei meniuri speciale cu antipasti, aperitivele reci tradiționale italienești, pregătite cu grijă de bucătarii noștri. Fiecare meniu va fi însoțit de o recomandare pentru un vin spumant Cricova, special ales pentru a îmbogăți savoarea fiecărui meniu. 

Crama Cricova este un adevărat oraș subteran, construit într-o fostă mină de extragere a pietrei calcaroase. Istoria beciurilor moldovenești începe încă din 1952. Cricova se bucură de un renume internațional, având colecții impresionante de vinuri, de la sticle unicat până la vinuri proprii ale diferitelor personalități de talie mondială. Cel mai vechi vin al colecției este unul produs în 1902, într-un singur loc, numit Ierusalim de Paște. Vinul este unicat în lume și este atât de vechi, încât textura sa este acum vâscoasă. Orașul subteran are o lungime totală a hrubelor de 120 de km, așa că încât turiștii sunt nevoiți să facă turul cu un trenuleț special pus la dispoziție. Recent, Cricova a depus dosarul pentru a intra în Patrimoniul UNESCO.

Ai toate motivele pentru a nu aștepta weekendul ca să ieși din monotonie. Vino marți, 11 octombrie, la Panoramic, să admiri panorama orașului de la etajul 13 în timp ce te bucuri de savoarea vinurilor spumante ale partenerilor noștri Cricova, servite lângă platourile de antipasti!

Serile Prosecco se vor organiza în fiecare marți cu meniul special de antipasti și prosecco. Vom încerca să aducem și parteneri autohtoni, crame care produc vinuri spumante.